Nem igazán szeretem a karalábét
hagyományos módon levesként. A húslevesben azonban nagyon. A kertbe szinte csak
ezért ültetjük. Valahol olvastam, hogy krémlevesként milyen finom. Gondoltam
itt az ideje kipróbálni.
1 nagyobb karalábé
1 közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
Olívaolaj
Só
Vegeta (vagy leveskocka)
Zöldségzöldje
A hagymát olívaolajon
megdinszteltem, rátettem a kockára vágott karalábét és krumplit, majd
fűszereztem. Felöntöttem 1
liter vízzel és puhára főztem. Mikor megpuhult,
botmixerrel krémesre kevertem, beleöntöttem a tejszínt és összeforraltam. A
végén zöldségzöldjével megszórtam.
Levesgyöngy nem volt itthon, így pirított
kenyérkockával ettük. Nagyon finom érdemes megcsinálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése