Gesztenyés álom
Hozzávalók:
A krémhez: 3 csomag főzős pudingpor (vanília)
9 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A gesztenyés alaphoz:
50 dkg gesztenye püré
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
20 ml rumaroma
A száraz alaphoz:
25 dkg darált keksz
A babapiskóta előkészítéséhez:
40 dkg babapiskóta
2 dl tej
1 teáskanál cukor
1 dl feketekávé
A díszítéshez: 5 dl habtejszín
Elkésztettem a krémet, a vaníliás pudingot megfőztem a tejben. A margarint a porcukorral habosra kevertem és hozzátettem a kihűlt pudinghoz.
A gesztenyés alaphoz összegyúrtam a hozzávalókat.
Egy tepsi alját megszórtam a darált keksszel, majd kézzel belenyomkodtam a gesztenyés alapot.
Erre rákentem a vaníliás krém felét. A babapiskótát beleforgattam a cukrozott főzött kávé keverékébe, majd szorosan egymás mellé fektettem a krémre. Ezután megkentem a maradék vaníliás krémmel. Ezután felvertem a tejszínt és a tetejére tettem. Végül kakaóporral szórtam meg, ehhez én a tortacsipkét használtam, amitől szép minták lettek rajta.
Pár órára ezután hűvös helyre kell tenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése