Házi savanyúság
4 liter víz
1 liter 10%-os ecet
70 dkg kristály cukor
12 dkg só
1 dkg szalicil
2,5 dkg borkén
fél csomag egész mustármag, egész koriander, egész bors
kb. 10 db babérlevél
A vizet a mustármaggal, korianderrel, borssal, babérlevéllel, cukorral, sóval elkezdem főzni. Ha felforrt, akkor lezárom. Pár perc elteltével beleöntöm az ecetet, beleteszem a szalicilt és a borként. Jól elkavarom. Teljesen hagyom kihűlni és hidegen teszem bele az üvegbe.
Ez a 70 dkg cukor soknak tűnik, nem elírás?
VálaszTörlésEzt a receptet még a Mama adta nekem, ott például 50 dkg cukor van, de ő 70 dkg-val csinálja. Én is úgy próbáltam ki, ahogy a Mama és finom lett. Ha úgy van, mehet bele a kevesebb és tűzről lezárva még a meleg lébe lehet tenni cukrot. :)
TörlésKöszi. Ki fogom próbálni.
VálaszTörlés