2018. május 4., péntek

Citromos mascarponés piskóta



Valami gyors sütit szerettünk volna születésnapra csinálni, így a nővéremmel ezt találtuk ki. Hamar elkészül, egyszerű, de nagyon finom. :)

Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt

250 g mascarpone
3 ek. tejföl
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja
kb. 3 ek. porcukor

pár ek. lekvár (mi barackot használtunk, de bármilyen lekvár alkalmas)

A tojásból, lisztből, cukorból piskótát készítettünk és előmelegített sütőbe tettük kb. 20 percre.
A krémhez a mascarponét, a tejfölt, citromlevet és héjat egy tálba tettük, bele ment még a porcukor is, amit ízlés szerint adagoltam. Ezt csomómentesre kevertem kézi habverővel, és amíg a piskóta ki nem hűlt teljesen, addig a hűtőbe tettem.
Ha a piskóta kihűlt félbe vágtuk, megkentük a piskóta egyik felét vékonyan lekvárral, erre rátettük a citromos mascarponés krémet. A piskóta másik felét is megkentük lekvárral és a lekváros felét helyeztük az eddig elkészült sütire. Az egészet porcukorral szórtuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése